Marmeláda z růže

7. listopad 2024 | 13.08 |
blog › 
Marmeláda z růže

Na 2 skleničky o objemu 150 ml

  • 50 g plátků růží druhu růže svraskalá – Rosa rugosa

  • 200 g moučkového cukru

  • 2–3 kapky citronové šťávy


 

Postup

Nejlepší jsou polootevřené květy, jsou aromatičtější a marmeláda je tmavší.

Odstraňte bílé konce růžových plátků (bývají hořké), pak je dejte do mísy a rozdrťte s cukrem na tuhou hmotu.

Pokud se vám zdá, že má "marmeláda" moc šťávy, přidejte ještě trochu cukru.

Hmotu namačkejte do sklenice, tak aby v ní nebyly vzduchové bubliny, dobře uzavřete a uchovávejte v lednici.

Je to konzervovaná neobyčejná vůně, která se nejlépe uplatní ve studené sladké kuchyni – do krémů a šlehaček nebo na drobenku koláčů z nevýrazného ovoce (jablek, mirabelek...).

Zpět na hlavní stranu blogu