Vypněte prosím blokování reklamy (reklamu už neblokuji), děkujeme.
Video návod zde: https://www.youtube.com/watch?v=GJScSjPyMb4
50 g plátků růží druhu růže svraskalá – Rosa rugosa
200 g moučkového cukru
2–3 kapky citronové šťávy
Nejlepší jsou polootevřené květy, jsou aromatičtější a marmeláda je tmavší.
Odstraňte bílé konce růžových plátků (bývají hořké), pak je dejte do mísy a rozdrťte s cukrem na tuhou hmotu.
Pokud se vám zdá, že má "marmeláda" moc šťávy, přidejte ještě trochu cukru.
Hmotu namačkejte do sklenice, tak aby v ní nebyly vzduchové bubliny, dobře uzavřete a uchovávejte v lednici.
Je to konzervovaná neobyčejná vůně, která se nejlépe uplatní ve studené sladké kuchyni – do krémů a šlehaček nebo na drobenku koláčů z nevýrazného ovoce (jablek, mirabelek...).